Backpacker Kystriksveien

     
Kontakt oss
  
  • Torghatten utenfor Brønnøysund / Photo: Patxi Garmendia
  • Med kajakk på Vega dag 2 / Photo: Patxi Garmendia
  • På sykkelen ! / Photo: Patxi Garmendia
  • Topptur dag 4: De Syv Søstre utenfor Sandnessjøen / Photo: Patxi Garmendia
  • På Herøy og Dønna - med utsikt mot De Syv Søstre / Photo: Patxi Garmendia
  • På vei nordover dag 6, Onøy i Lurøy kommune. / Photo: Patxi Garmendia
  • Fjelltrimmen på Støtt utenfor Ørnes / Photo: Patxi Garmendia
  • På brevandring på Svartisen. / Photo: Patxi Garmendia
  • Saltstraumen dag 9. / Photo: Patxi Garmendia

Sommerferie i Nordland juli 2014

Etter en flytur til Bodø for noen år siden har jeg vært oppsatt av å se nærmere på denne vakre kyststripen med en mosaikk av øyer og turkisfarget hav. Hva med øyhopping på sykkel i juli, spurte jeg min mann Patxi en mørk vinterkveld. Bestem du, var svaret.

Dag 6, Dønna - Støtt (Meløy)

En urolig mann som ville ut og se etter ørner sørget for at jeg fikk en god morgenstund i sola på brygga. Frokost med bølgeskvulp, måkeskrik og turkis fjord - kan ikke bli bedre! Så bar det avgårde på turens siste sykkeletappe til ferga på Bjørn. I Sandnessjøen leverte vi tilbake syklene på turistkontoret, inntok lunsj i parken og gikk ombord på M/S Ofoten, hurtigbåten med destinasjon Bodø.

Sandnessjøen - Støtt

Litt av en tur! Alle øyene badet i sol, og fjellene ble villere og spissene nordover. Ved Rødøy kom Svartisen til syne, og det ble merkbart kjøligere, kanskje også fordi det var blitt sent på ettermiddagen. Vi ankom det nedlagte fiskeværet Støtt etter fire timer. For denne opplevelsen betalte vi kun 300 kr/pers. Litt usikre ble vi stående på kaia med all vår bagasje. Hva nå? Ikke det at vi hadde så mange valg - så vi passerte en søndagsstengt matbutikk og gikk i retning av de få husene på denne lille øya.

Støtt Brygge

En terrasse var fylt opp av folk som spiste, og grillmesteren kom oss imøte. Liksom de fleste i serviceyrket her i Nordland snakket han engelsk - og polsk. Han la bagasjen på en tralle og fulgte oss bort til et naust som vi fikk helt for oss selv; to etasjer med tre soverom, bad og en stor stue, alt holdt i gammel stil. Lekkert! Grillet hvalbiff og laks med godt tilbehør, is og jordbær ble inntatt i kveldssola på terrassen. Kramboden er et syn, fylt opp av antikviteter, redskap og lekre, lokale produkter. Dronningsafta ble min; laget av Mjødurtblomst.
Berfjord på Dønna, om morgenen / Photo: Patxi Garmendia

Berfjord på Dønna, om morgenen Patxi Garmendia

På vei med Nordlandsekspressen - passerer Vassdalsvik i Meløy / Photo: Patxi Garmendia

På vei med Nordlandsekspressen - passerer Vassdalsvik i Meløy Patxi Garmendia

Kontaktinformasjon:
Kystriksveien Reiseliv
PB 91
7701 Steinkjer
Tel: +47 74 40 17 17