Backpacker Kystriksveien

3 dagers tur til Støtt

Dag 1. Fredag: Bodø – Støtt

Reisen nedover kysten går med Nordlandsekspressen fra Bodø på ettermiddagen.  Det er korte avstander mellom kaia og Støtt Brygge.  Fiskemottaket og butikken ligger like ved. 

Dag 2. Lørdag: Rundtur rundt Støtt.

Etter en god frokost blir du med på en guidet rundtur på Støtt.  Turen går med båt og starter kl.1200 og varer i ca. 4 timer.  Her får du historien om Støtt, skjærgården og naturreservatet. Turen går fra Bonnetskjæret, langs indre Støtt. Måøyflaket har også gode fiskeplasser.  Det er gode muligheter for å se ørn eller kobbe. 

Landstigning med bål på stranda og gilling av havets delikatesser hører også med, om været tillater det. Det klare vannet innbyr kanskje også til en dukkert. Turen avsluttes på Gammelbrygga med kaffe og bakst.

Dag 3. Søndag: Støtt – Bodø

Etter to dager på Støtt settes kursen mot Bodø.  Om du ønsker å reise hjem med fly/tog fra Bodø denne søndagen anbefaler vi buss fra Ørnes til Bodø.  Du kan også ta båt fra Støtt til Bodø, men denne er først framme senere på kvelden. Se mer info under «praktisk informasjon». 

Praktisk informasjon

Reisen til Støtt:
Denne turen tar utgangspunkt i at du reiser fra Bodø med hurtigbåt kl.1600 på fredag.  Du kan komme til Bodø med fly fra f.eks. Oslo og Trondheim med Widerøe, SAS og Norwegian. Du kan også komme til Bodø med nattoget fra Trondheim (ankomst kl.0913).

Reisen fra Støtt:
Du har to muligheter for å komme deg fra Støtt til Bodø. Velg det alternativet som passer best for deg med tanke på hjemreisen fra Bodø.

Alternativ 1: Buss
Det går båt fra Støtt kl.1420 til Ørnes.  Fra Ørnes går det buss kl. 1500. Ankomst Bodø kl. 1720. Bussen stopper på flyplassen i Bodø.

Alternativ 2: Båt
Hurtigbåt (Nordlandsekspressen) går fra Støtt kl.1840 ank. Bodø kl.2015
Vi anbefaler alltid å sjekke rutetidene før avreise.  Endringer kan forekomme. Dette gjør du ved å følge linkene som er oppgitt.

Priser:
Fly Oslo – Bodø t/r kan du få til ca. kr. 1200.  NSB tilbyr minipris fra kr.898 Oslo – Bodø t/r.
Båt Bodø – Støtt kr. 199,- (Barn, honnør, militær og student gir 50 % rabatt).   
Buss Ørnes – Bodø kr. 164,- (Barn, honnør, militær og student gir 50 % rabatt).

Støtt brygge: Overnatting i rom (ferdig oppredd inkl.frokost) 1 person kr. 2000,- (2 døgn), 2 personer kr. 2400,- (2 døgn).

Utflukt (rundtur med båt) kr. 390,- per person.

Støtt Brygge

Støtt Brygge tilbyr 2 rorbuer. Rorbua sør, som har 4 soverom, har to bad med dusj i samme enhet til disposisjon for gjestene. Rorbua nord, hvor det er 3 soverom, har ett bad med dusj i enheten.3 soverom, har ett bad med dusj i enheten.

Rommene har ferdig oppredde senger og håndklær.  Dundyner.  Frokost er inkludert i prisen.
Rorbuene sto ferdige i 2013 og har en høy standard. 

Du kan spise godt i Gammelbutikken restaurant.  Det finnes butikk på øya (kort avstand fra Brygga).
Støtt er ei øygruppe utenfor Meløy sør for Bodø.  Her kan du oppleve flott natur på et gammelt fiskevær.  Du bor komfortabelt på Støtt Brygge. Her kan du også spise godt og nyte turer i frisk sjøluft.  Inkludert i turen er også en guidet utflukt med båt rundt øya. (utflukten gjennomføres i perioden 1.juni til 30.august).

        
Kontaktinformasjon:
Kystriksveien Reiseliv
PB 91
7701 Steinkjer
Tel: +47 74 40 17 17