Backpacker Kystriksveien

Bodø

I Bodø finner du et rikt kulturliv, samt ett stort utvalg av spisesteder og butikker. I 2014 passerte Bodø 50 000 innbyggere.

På samme måte som Steinkjer i motsatt ende av Kystriksveien er også Bodø en gjenreisningsby etter andre verdenskrig. Bodø har også i moderne tid opplevd stor utbygging av sentrum, blant annet med nytt kulturhus og et stort hotell. Bodø by er i tillegg til å være fylkeshovedstad i Nordland også det naturlige sentrum i Salten.

Bodø by er omsluttet av fantastisk natur. I vest ligger Lofotveggen og mot øst ligger Norges nasjonalfjell Stetind. Her er det rike muligheter for friluftsliv. I og rundt Bodø by er det mange turmuligheter blant annet til Rønvikfjellet og Keiservarden. 

Opplevelser og severdigheter du må få med deg i Bodø: 

Norsk Luftfartsmuseum

Like ved flyplassen og nært sentrum ligger Norges nasjonale luftfartsmuseum for både sivil og militær luftfart. Vi anbefaler å ta en guidet tur i museet og prøv gjerne flysimulatoren.    

Nordlandsmuseet

Nordlandsmuseet ligger i en av Bodøs eldste bygninger, og her får du fortalt historien om Bodø by. En historie som går mye lengre tilbake enn mange kanskje tror.  

Unn deg litt luksus i Nordlandsbadet

Nordlandsbadet i Bodø Spektrum byr på badeland, velværeavdeling og spaavdeling. Mang en sykkelturist som har endt sin tur i Bodø har tatt et velfortjent punktum på turen nettopp her. Bodø Spektrum ligger sentralt i Bodø like ved flymuseet og nært flyplassen. 

Vandre i Bodø by

Det finnes en rekke korte og lengere fotturer du kan ta fra Bodø sentrum. På turistkontoret eller i hotellresepsjonen finner du beskrivelser av disse turene. Den mest populære turen i Bodø sentrum er Moloen. En litt mer tidkrevende tur er Nyholms Skandse eller området rundt Bodøsjøen som ligger like ved flyplassen.  

Saltstraumen

Sundet mellom Saltenfjorden og Skjerstadfjorden kalles Saltstraumen og er kjent som verdens sterkeste tidevannsstrøm. Den sterke strømmen har gitt grunnlag for bosetning i tusenvis av år og Saltstraumen er et yndet mål for fiskeinteresserte. Når du besøker Saltstraumen er det viktig å orientere seg om når strømmen går inn og ut. Se tidevannstabell på www.visitbodo.com.  

Kjerringøy handelssted

Det gamle handelstedet nord for Bodø er kjent for filmatiseringen av blant annet Hamsunds bøker.  Her kan du oppleve et genuint nordnorsk handelssted slik det var på 1800-tallet. Kjerringøy handelsted har 15 fredede bygninger og her finner du blant annet en krambu med vareutvalg fra 1800-tallet og tidlig 1900-tallet. Museet er en del av Nordandsmuseet og ligger 40 km nord for Bodø langs Fv834. Du må ta en 10 minutters ferje fra Misten til Festvåg. 

Bodø som base for utflukter: 

Bodø er ikke bare fylkeshovedstad, men også et viktig kommunikasjonssenter. Herfra kommer du lett til Lofoten med fly, båt eller ferje. Med ferje tar turen 3,5 time til Moskenes, ytterst i Lofoten. 

Sørover går hurtigbåten ”Nordlandsekspressen” ned til Sandnessjøen, med mange stopp underveis.  

Det går også lokalbåtruter sørover til Gildeskål og øyene der. Hurtigruten er en annen mulighet både sør- og nordover. 

Langs landeveien går det buss sørover til Gildeskål og Meløy, hvor Svartisen ligger. En flott rundtur med utgangspunkt i Bodø er buss sørover til Ørnes i Meløy og tilbake med hurtigbåt eller hurtigrute neste dag.  

Sykkelutleie finner du på turistkontoret i Bodø. Du kan også få utlevert sykkelen på Bodø Lufthavn. Konkrete turslag finner du på www.backpacker17.com

Mer informasjon i forbindelse med å reise med offentlig transport finner du her: www.177nordland.no 

Transport til og fra Bodø

Hurtigruta anløper Bodø to ganger i døgnet. Det er togforbindelse til Bodø fra Trondheim langs Nordlandsbanen. 

Hurtigbåt: Til og fra Sandnessjøen (Nordlandsekspressen) og til og fra Svolvær i Lofoten. Bodø Lufthavn ligger praktisk talt i Bodø sentrum og betjenes av Widerøe, SAS og Norwegian. 

Overnatting i Bodø – hotell og hytteutleie: 

Hotell i Bodø

Det finnes en lang rekke ulike hoteller i Bodø. Vi anbefaler:

Bodø hotell: Et lite og koselig hotell i Bodø sentrum. Et rimelig og bra alternativ. À la carte - restaurant.   

Saltstraumen hotell: Hotellet ligger i Saltstraumen, 30 km fra Bodø by. Fullservice hotell med spaavdeling. 

Selvhushold (camping, rorbuer o.l.) i Bodø:

Bodøsjøen Camping: Sentrumsnær campingplass like ved flyplassen. Overnatting i hytter. Teltplass og caravanplasser.

Saltstraumen Camping: Stor campingplass i Saltstraumen, 30 km sør for Bodø by. Hytter, caravanplasser og teltplasser.  


          
Kontaktinformasjon:
Kystriksveien Reiseliv
PB 91
7701 Steinkjer
Tel: +47 74 40 17 17