Backpacker Kystriksveien

3 dagers tur Meløy med brevandring

Dag 1. Fredag: Bodø – Meløy

Du kan reise med buss fra Bodø midt på dagen og komme fram til Meløy på tidligkvelden.  Turen går via Saltstraumen og forsetter gjennom Gildeskål før du kommer til Meløy.  Turen tar ca. 2 timer.

I Meløy har du flere alternative overnattingsmuligheter, men det er Furøy Camping ved Halsa og Glomfjord Overnatting i Glomfjord som tilbyr skyss til sine gjester som skal til Svartisen.  Om du ønsker hotell overnatting anbefaler vi Ørnes Hotell som tilbyr bilutleie.

Dag 2. Lørdag

For å komme deg til Svartisen tar du båt fra Holand. Du bør ta båten som går kl.11 fra Holand.  Selve breturen starter fra Brestua kl.1130. Det går ingen buss til Holand på denne tiden av dagen, så du må avtale skyss med overnattingstedet (Glomfjord Overnatting og Furøy Camping tilbyr dette). 

Turen på Svartisen går med en dyktig guide og varer i ca. 4,5 timer.  Nedre aldersgrense er 12 år. Du bør ha med gode fjellsko, votter, varme klær, solbriller og solkrem.  Alt sikkerhetsutstyr er inkludert i turen.  Du trenger ikke være i spesielt god form for å delta på brevandring. Gåturen fra kaia til breen er på ca. en time hver vei og går langs delvis vei og delvis på berg.  Du kan også leie sykkel på kaia for å spare litt tid på denne etappen.

Det går buss kl.1620 fra Holand på lørdager til Halsa (om du bor på Furøy Camping). Det går ikke buss til Glomfjord, så her må du avtale skyss tur retur.
Dag 3. Søndag: Meløy – Bodø

Reisen fra Meløy går med buss til Bodø.  Det går buss på to ulike tidspunkt fra Meløy.  Tar du den første kan du også få med deg en par timers stopp i Saltstraumen, før du tar neste buss inn til Bodø.

Praktisk informasjon

Reisen til Meløy:
Denne turen tar utgangspunkt i at du reiser fra Bodø med buss til Meløy kl. 1435 (fra Bodø lufthavn)  Du kan komme til Bodø med fly fra f.eks. Oslo og Trondheim med Widerøe, SAS og Norwegian. Du kan også komme til Bodø med nattoget fra Trondheim (ankomst kl.0913).

Reisen fra Meløy:
Det går to busser tilbake til Bodø denne dagen:
Fra Halsa kl.1335 og 1615
Fra Glomfjord kl.1415 og 1655
Ankomst Bodø Lufthavn kl.1720 og 1950

Om du velger den første bussen kan du gå av i Saltstraumen og se verdens sterkeste malstrøm. Ank. Salstraumen kl.1630 Avr. Saltstraumen kl.1900.

Salstraumen oppleves best når strømmen er på sitt sterkeste.  Sjekk tidevannstabellen for å finne tidspunktene på din reisedato.

Vi anbefaler alltid å sjekke rutetidene før avreise.  Endringer kan forekomme. Dette gjør du ved å følge linkene som er oppgitt.

Priser:
Fly Oslo – Bodø t/r kan du få til ca. kr. 1200.  NSB tilbyr minipris fra kr.898 Oslo – Bodø t/r.

Buss Bodø – Halsa  kr. 208,- (Barn, honnør, militær og student gir 50 % rabatt).

Overnatting på Furøy Camping hytte kr. 500-950.  Glomfjord Overnatting kr.590 (dobbeltrom). Priser er per natt.

Brevandring kr. 800 per person.

Overnatting

Glomfjord Overnatting:
Ligger ved Fv17 like ved Glomfjord sentrum.  Bussen stopper like ved. Enkel overnatting i rom med felles stue og kjøkken.  Rommene har ferdig oppredde senger/håndklær.  Glomfjord Overnatting og Meløy Adventure) tilbyr mange ulike aktiviteter og turer.  Om du f.eks. ønsker en guidet fjelltur i Glomfjordfjellene er dette stedet å bo.  En slik tur kan også gjennomføres på søndag før avreise til Bodø.

Furøy Camping:
Ligger ved ferjeleiet Forøy like ved Halsa 15 km sør for Svartisen.  Dette er en campingplass med hytter av ulik størrelse og standard.  Du kan også få ferdigoppredde senger på hytten om du ønsker det.  Fine turmuligheter i området om du ønsker å gå tur på egen hånd.
Norges nest største isbre, Svartisen, ligger i Meløy.  Opplev brevandring på Svartisen, en flott naturopplevelse du ikke vil glemme.

            
Kontaktinformasjon:
Kystriksveien Reiseliv
PB 91
7701 Steinkjer
Tel: +47 74 40 17 17