Backpacker Kystriksveien

Opplev Sør-Gjæslingan fra Brønnøysund

Dag 1 - Lørdag

Hver ettermiddag går hurtigruta fra Brønnøysund sørover mot Trondheim. Se ruteplan under "praktisk informasjon". På vei sørover mot Rørvik passerer dere Torghatten og sagaøya Leka på Namdalskysten.

Dere er framme i Rørvik i 2100 tida lørdag kveld, og installerer dere på overnattingsstedet.  Mer informasjon under "overnatting".

Dag 2 - Søndag

Dere har god tid denne morgenen, og ta gjerne en tur rundt i Rørvik. Båten ut til fiskeværet Sør-Gjæslingan går fra Rørvik kl. 1140 med ankomst Sør-Gjæslingan kl. 12.20.

Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen. Les mer om Sør-Gjæslingan her. Turen til Sør-Gjæslingan må forhåndsbestilles innen fredag kl 16.00. Se under "praktisk informasjon".

Dere er tilbake i Rørvik ca kl 1500. Bruk ettermiddagen på Kystmuseet Norveg. I tillegg til å være et av Kyst-Norges mest spektaulære landemerker, så blir dere her kjent med Kyst-Norges utvikling gjennom 11.000 år. På Norveg vil dere også lære mer om historien rundt Sør-Gjæslingan. Det er en god fiskerestaurant på Norveg, så det passer godt å legge middagen hit.

Hurtigruta tilbake til Brønnøysund går ca 21.30, og ankommer Brønnysund ca 0100. Se under "praktisk informasjon" for rutetider.Praktisk informasjon

Denne turen tar utgangspunkt i Brønnøysund. Hit er det mulig å komme både med fly og buss fra områdene rundt. Se beskrivelse nederst.

Bestilling av plass på M/F Foldafjord ut til Sør-Gjæslingan:
Turene ut til Sør-Gjæslingan går kun i sommersesongen. Typisk starter de i begynnelsen av juni, og går til midten/slutten av august. Ruteinfo 17-501.

Bestilles innen fredag kl. 16, tlf. 415 13 622.

Hurtigruta fra Brønnøysund (sørgående ruteplan).
Hurtigruta fra Rørvik (nordående ruteplan).

Bestilles på 810 03 030

Reisen til Brønnøysund

Til Brønnøysund kommer en med fly fra Oslo, Trondheim, Bergen, og Bodø til Brønnøysund lufthavn, rett utenfor byen. Gå inn på Avinors nettsider, eller på Widerøe for å sjekke rutetider.

Fra Namsos/Grong går det daglig forbindelse med buss til Brønnøysund (i helgene færre avganger), rute 23-701. Både morgentog/ettermiddagstog fra Trondheim/Steinkjer (Nordlandsbanen) korresponderer med bussen fra Grong på ukedagene. Ankomst i 1500-tida med tidligste alternativ. Se nsb.no.

Reisen fra Brønnøysund

Avreise Søndag. Fra Brønnøysund er det gode forbindelser sørover med fly, også kveldstid – enten direkte, eller via Trondheim.

Det går ikke noen buss sørover kveldstid, men det går en om morgenen (23-701), som korresponderer med tog sørover fra Grong.

Buss, tog og fergeruter:
NSB
Brønnøysund lufthavn - avinor.
23-701, buss Namsos - Grong - Brønnøysund.
Overnatting

I Rørvik er det to gode overnattingsalternativer i sentrum:

Kysthotellet Rørvik: Overnatting i enkelt/dobbelt/familierom inkl. frokost. Ikke restaurant. 

Rørvik Rorbuer: Overnatting i leiligheter flott plassert på bryggekanten. Høy standard og ferdig oppredd/vask inkludert. Frokost ikke inkludert, men kan bestilles.

Kart
Denne turen kan gjøres hver lørdag i sommersesongen (juni – august). Hopp på hurtigruta lørdag ettermiddag, og overnatt i Rørvik. Søndag går turen ut til fiskeværet Sør – Gjæslingan, før turen går tilbake med hurtigruta søndag kveld. 

  
Kontaktinformasjon:
Kystriksveien Reiseliv
PB 91
7701 Steinkjer
Tel: +47 74 40 17 17