Backpacker Kystriksveien

Weekend på fiskeværet Sør-Gjæslingan.

Dag 1 - Fredag

Transport Trondheim/Steinkjer - Namsos - Sør Gjæslingan
Se rutetider for buss og hurtigbåt under "praktisk informasjon". Båten fra Namsos og ut til fiskeværet Sør-Gjæslingan er kun mulig i sommersesongen, ca begynnelsen av juni til midt/slutten av august.

Om en kommer med Trønderekspressen  Trondheim - Namsos er ankomst Namsos kl 1445. Da har dere ca en time før hurtigbåten tar dere ut i skjærgården. Installer dere på Sør Gjæslingan. Bestilling og mer informasjon under "overnatting".

Dag 2 - Lørdag

Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen.
Det er offentlig rute onsdag, fredag, lørdag og søndag til Sør-Gjæslingan.

En rekke minnesmerker fra fiskeværets storhetstid er fortsatt bevart, og er med på å gi været karakter og sjarm; rorbuene der fiskerne sov tett, fiskehjell, fiskemottak, væreeierbolig med kontor og butikk, fiskarheim, salteri og trandamperi - for å nevne noe.

Les mer om Sør-Gjæslingan her.

Dere skal overnatte i rorbu på Sør-Gjæslingan. For mer informasjon om bestilling og det praktiske - se under "overnatting"

Dag 3 - Søndag

Dere får store deler av dagen på fiskeværet, før dere tar hurtigbåten tilbake til Rørvik kl. 14.05. Hurtigbåten går videre sørover kl. 16.45 til Namsos, så utnytt tiden med et besøk på Kystmuseet Norveg. I tillegg til å være et av Kyst-Norges mest spektaulære landemerker, så blir dere her kjent med Kyst-Norges utvikling gjennom 11.000 år. På Norveg vil dere også lære mer om historien rundt Sør-Gjæslingan. Det er en god fiskerestaurant på Norveg, så det passer godt å legge middagen hit.

Hurtigbåten legger til kai i Namsos ca kl 18.15, og korresponderer med bussen Namsos - Trondheim - med avgang kl. 1830. Framme i Trondheim kl. 2205 søndag kveld.

For dere som kommer fra Trondheim er hurtigruta et meget godt alternativ som transportmiddel tilbake. Den går kl. 2130 sørover, med ankomst kl. 0630 i Trondheim neste dag.

For tider - se under "praktisk informasjon".
Praktisk informasjon

Rutetider:

22-670 Trønderekspressen Namsos - Trondheim, buss.

17-501 Namsos - Sør-Gjæslingan - Rørvik/Leka, hurtigbåt.
M/s "Foldafjord" har anløp om Sør-Gjæslingan i tidsrommet ultimo mai – ultimo august. For plassbestilling i f.m. helgerute/transport, kontakt båten på tlf. 415 13 622 innen fredag kl. 16.00.

Hurtigruten - ruteplan sørover.


Overnatting

Booking: Rorbuene på Sør-Gjæslingan blir lagt ut for online booking så snart rutetider for neste sesong er bekreftet. Om det ikke ligger noe ute online - ta kontakt på tel. 74360770. Gå til online booking.

Husk at dette er enkel overnatting i autentiske rorbuer. Her er litt info om enhetene:
Alle bygninger har nødvendig utstyr til enkel matlaging og vask samt vedovn for oppvarming i tillegg til strøm. Foruten forbuer finnes det to godt utstyrte forsamlingslokaler, sanitæranlegg med vannklosett, dusj og telefon. Museet har rorbuvert stasjonert i fiskeværet i sommersesongen, som tar seg av gjestene under oppholdet. Det er kjøleskap i rorbuene. Lyngsnesholmbua er den eneste bua som ikke har innlagt strøm.

Ta med: sovepose, laken, putevar, håndklær og sanitærartikler.

KartBo i rorbu i det gamle fiskeværet Sør-Gjæslingan på Vikna. Turen kan gjøres i sommersesongen, og med utgangspunkt i Trondheim, Steinkjer eller Namsos på fredager.

Oppsummert:
Buss fra Trondheim kl 1100 fredag.
Påstigning Steinkjer kl. 1320.
Framme i Namsos kl. 1445.
Båt fra Namsos kl 1600 ut til Sør Gjæslingan via Rørvik.
Framme på Sør Gjæslingan kl 1805.
Overnatting fredag og lørdag.
Hjemreise kl 1405 Søndag, ankomst Rørvik kl. 1445
16.45 Avreise til Namsos med Hurtigbåt, og buss korresponderer sørover.
Alternativt – hurtigruta kl 2130 til Trondheim.

  
Kontaktinformasjon:
Kystriksveien Reiseliv
PB 91
7701 Steinkjer
Tel: +47 74 40 17 17