Backpacker Kystriksveien

     
Kontakt oss
  
  • Torghatten utenfor Brønnøysund / Photo: Patxi Garmendia
  • Med kajakk på Vega dag 2 / Photo: Patxi Garmendia
  • På sykkelen ! / Photo: Patxi Garmendia
  • Topptur dag 4: De Syv Søstre utenfor Sandnessjøen / Photo: Patxi Garmendia
  • På Herøy og Dønna - med utsikt mot De Syv Søstre / Photo: Patxi Garmendia
  • På vei nordover dag 6, Onøy i Lurøy kommune. / Photo: Patxi Garmendia
  • Fjelltrimmen på Støtt utenfor Ørnes / Photo: Patxi Garmendia
  • På brevandring på Svartisen. / Photo: Patxi Garmendia
  • Saltstraumen dag 9. / Photo: Patxi Garmendia

Sommerferie i Nordland juli 2014

Etter en flytur til Bodø for noen år siden har jeg vært oppsatt av å se nærmere på denne vakre kyststripen med en mosaikk av øyer og turkisfarget hav. Hva med øyhopping på sykkel i juli, spurte jeg min mann Patxi en mørk vinterkveld. Bestem du, var svaret.

Dag 5, Sandnessjøen - Dønna

Sandnessjøen

Sandessjøen er ingen vakker by, men naturen er storslagen. Hotell Sandnessjøen bød på en utrolig deilig frokost, så Petter Stordalen, gratulerer med nytt hotell, vi ber deg om å beholde det polske teamet som dekker opp mange slags yoghurter, nøtter, bær, oppskåren frukt og annet digg i tillegg til godt utvalg av brød, egg, laks og reker. Hyggelige ansatte og god service, matpakketilbudet går år DNT enn høy gang. Men Petter, kaffen har forbedringspotensial!

Herøy og Dønna

Selv om sikkerhetsnivået ble skjerpet etter trusler som har teppebombet nyhetene de siste to dagene, fikk vi sette igjen sekkenes våre på hotellet. Hurtigbåten tok oss til Flostad på Herøya, hvor vi startet "Ut i Øyan", en utrolig vakker tur over mange små øyer og som ender på nordspissen av Dønna.

Etter hvert måtte skyene vike for sola, og vi syklet med utsikt til de Syv Søstre store deler av veien, for et syn! Vel framme på Brygga Dønna i Berfjorden ble vi tildelt et nydelig rom - Skipperstua - i en rorbu med flere vinduer enn vegger, nesten som å være i en båt. Denne ferien blir bare bedre og bedre! Og slik fortsatte det. Mens vi spiste selvlaget middag på terrassen, rettere sagt brygga, kom en ørn seilende rett forbi i kveldssola. Hyggelige naboer fisket nattmat og bød på nyfanget kamskjell som de delte med oss i den lyse sommernatta.
Kontaktinformasjon:
Kystriksveien Reiseliv
PB 91
7701 Steinkjer
Tel: +47 74 40 17 17