Backpacker Kystriksveien

     
Kontakt oss
  
  • Torghatten utenfor Brønnøysund / Photo: Patxi Garmendia
  • Med kajakk på Vega dag 2 / Photo: Patxi Garmendia
  • På sykkelen ! / Photo: Patxi Garmendia
  • Topptur dag 4: De Syv Søstre utenfor Sandnessjøen / Photo: Patxi Garmendia
  • På Herøy og Dønna - med utsikt mot De Syv Søstre / Photo: Patxi Garmendia
  • På vei nordover dag 6, Onøy i Lurøy kommune. / Photo: Patxi Garmendia
  • Fjelltrimmen på Støtt utenfor Ørnes / Photo: Patxi Garmendia
  • På brevandring på Svartisen. / Photo: Patxi Garmendia
  • Saltstraumen dag 9. / Photo: Patxi Garmendia

Sommerferie i Nordland juli 2014

Etter en flytur til Bodø for noen år siden har jeg vært oppsatt av å se nærmere på denne vakre kyststripen med en mosaikk av øyer og turkisfarget hav. Hva med øyhopping på sykkel i juli, spurte jeg min mann Patxi en mørk vinterkveld. Bestem du, var svaret.

Dag 7, Støtt - Furøy

Eva Andersen ble kåret til årets gründer 2014 av Meløy kommune for sitt arbeid med Støtt Brygge. Velfortjent, stedet oser av historie, kystkultur og kulinariske opplevelser. Lunsjbuffeten bød på carpaccio av hval og hellefisk, marinert i chili, ingefær, hvitløk og sitron av en hyggelig filippinsk kokk. I tillegg til nydelig suppe og salat av klippfisk.

Men først gikk vi en lang tur på øya, "fjelltrim", med storslagen utsikt. Støtt er fortsatt et levende samfunn med over 30 fastboende og et fiskemottak. Vi plukket multer, og møtte villsau på de hvite strendene.

Glomfjellet og Storglomvassdammen

For å komme oss tilbake til Ørnes på fastlandet ble den lokale hurtigbåten varslet om å seile innom. På hotellet i Ørnes sto leiebilen klar, vi handlet mat for de siste to dagene og tok en avstikker mot Glomfjellet på vei til Furøy camping. En gigantisk vegg av stein møtte oss der veien sluttet, men hvilket syn vi fikk etter å ha klatret opp til toppen av demningen! Svartisens blå brearmer strakte seg like ned i vannet. Vi var oppvarmet til morgendagens bretur med Rocks and Rivers.

Møtet med Furøy camping ble feriens eneste nedtur, her fikk vi turens desidert dårligste overnatting. Ingenting å si på beliggenheten, utsyn til både hav og fjell, men hytta var spartansk på alle måter, betalingsdusj og vond lukt fra Ewos fiskefórfabrikk like ved. Vel, vi er på Forøy, burde ha skjønt det; øya der det lages fiskefór...
Kontaktinformasjon:
Kystriksveien Reiseliv
PB 91
7701 Steinkjer
Tel: +47 74 40 17 17